توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

قواعد فنی نگارش فیلمنامه – قسمت اول

  • فیلمنامه چیست؟
  • نظرات

[layerslider id=”34″]

———————————————————————————————————–

قواعد فنی نگارش فیلمنامه

فرمت-فیلمنامه-قسمت اول

قسمت اول : فیلمنامه چیست؟

فیلمنامه سند و مدرکی است متنی  که تمام المان ها یا اجزای لازم برای روایت یک داستان از قبیل اجزای شفاهی ، رفتاری ، بصری و یا زبانی را به صورت خلاصه وار شامل می شود. چرا از واژه خلاصه وار استفاده کردیم ؟ چون سینما یک صنعت و رسانه بر اساس کار گروهی و اشتراکی است . کارگردان ، بازیگران ، تدوین گر ، و تمامی عوامل تولید بر اساس همین طرح خلاصه نویسنده دور هم جمع می شوند و داستان شما را از زاویه نگاه خویشتن و برآیند نظر کارگردان و گروه از متن به تصویر می کشند . 

گروه اجرایی ممکن است در حین کار با فیلمنامه نویس مشورت کنند و ممکن است هم اینکار را نکنند . ممکن است از نویسندگان دیگری نیز برای بازنویسی اثر دعوت کنند و یا اصلا از خود شما بخواهند که بازنویسی داستانتان را انجام دهید. تقریبا در هر جایی که صنعت فیلم وجود دارد ، این زندگی معمول یک فیلمنامه نویس می باشد. اما به دلیل اینکه افراد زیادی دست اندرکار تهیه یک فیلم بر مبنای داستان نویسنده هستند، فیلمنامه باید با استانداردهای قابل فهم برای تمام گروه های اجرایی نگاشته شود این استانداردها شامل فرمت فیلمنامه ، حاشیه ها ، علائم و سایر قواعد این صنعت می باشد که زبان مشترک کلیه عوامل اجرایی می باشد . فیلمنامه همچون نقشه یک ساختمان است و فیلمنامه نویس یک نقشه کش و محاسب است . تیم اجرایی سازندگان نهایی سازه می باشند . بنابراین انتقال مفاهیم از طریق نشانه های قابل فهم توسط کلیه عوامل دست اندرکار سازه صورت می پذیرد .

[layerslider id=”36″]

بسیار مهم است که همواره بخاطر بسپارید سینما یک رسانه تصویری است . نویسنده داستان نمی گوید بلکه باید داستان را نشان دهد . این همان تفاوت مهم فیلمنامه نویس با نویسندگان رمان و نوول های ادبی است . باید بیاموزید چگونه فیلمنامه را به صورت تصویری بنویسید . چیزی را بنویسید که آنها باید در ذهن تصور کنند و ببینند و بشنوند.  شاید شما عاشق کاراکتر هایتان باشید و فکر آنها را بخوانید اما بقیه مثل شما فکر نمی کنند. پس افکارشان را نشان دهید . این ضابطه فیلمنامه نویسی است . وقتی یک متن در ذهن خواننده به تصویر کشیده شود ، غالبا به راحتی در قالب یک فیلم سینمایی و با ابتکار کارگردان و گروه، بهبود بخشیده شده ، به تصویر کشیده می شود. بنابراین این نکته بسیار مهم را همیشه آویزه گوش خود کنید :

کلیه المانهای داستان را  تصویرسازی کنید، صداهای مورد نیاز و مکانهای ضروری را مشخص کنید و دیالوگ ها را طرح ریزی کنید و پس از اتمام کار ، به هیچ چیز دیگری کار نداشته باشید و باقی ماجرا را به سازندگان اثر سینمایی بسپارید . 

نکته 1 : در هالیوود از فونت کوریر 12 استفاده می کنند . در ایران به پیشنهاد خانه سینما و صنف تهیه کنندگان ، فونت ب نازنین 14 جهت نگارش فیلمنامه انتخاب شده است که به نظر فعلا از سایر گزینه ها خواناتر است.

نکته : در نرم افزار ویرایشگر فیلمنامه سناریست ،  فونت ب نازنین 14 به عنوان پیش فرض تعریف شده است.

بیشتر مطالعه کنید :

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 3 =

Next

مقالات مرتبط