توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

در نظر گرفتن بودجه فیلم و عرف در فیلمنامه

  • در نظر گرفتن بودجه فیلم و عرف در فیلمنامه
  • نظرات

در نظر گرفتن بودجه فیلم و عرف در فیلمنامه

ادامه از مقاله قبل

3- آیا بودجه فیلم را می‌دانید؟ کم هزینه است و یا پر هزینه و مجلل؟ امکانات تیم تهیه فیلم را در نظر گرفته اید؟

گاهی ممکن است از سوی یک کارگردان مستقل به شما پیشنهاد نوشتن یک فیلمنامه شود. باید آگاه باشید که او و تهیه کننده اش تا چه حد توان مالی برای ساخت ایده شما را دارند.

ممکن است ایده شما باید حتما در پاریس اجرا شود و ممکن است تیم تهیه کننده فیلم به دلایل سیاسی قادر به اخذ ویزای فرانسه نباشند.

آیا امکانات و تجهیزات تهیه فیلم، درکشور شما به حدی هست که بتوانید آن ایده را اجرا کنید. مثلا تیم جلوه‌های ویژه کمپانی شما قادر است پروژه ای به عظمت ارباب حلقه‌ها را اجرا کند؟  ممکن است ایده شما بسیار جذاب اما پر هزینه باشد و عدم امکانات تیم تهیه کننده و اصرار بر ساخت آن فقط ایده شما را ضایع کند.

اگر موضوع فیلم در زمستان و در کوهستان و آن هم در 200 سال پیش رخ می‌دهد، چقدر اطمینان دارید با وجود ایده عالی، نظر تهیه کننده و مدیر مالی کمپانی را جلب کنید؟

بنابراین باید از ابتدا شرایط موجود را خوب درک کنید. با اینحال توصیه می‌شود هر ایده ای که به ذهنتان می‌آید را بنویسید. آنها روزی کاربرد خواهند داشت.

توجه کنید که بحث ما ایده است نه خود فیلمنامه. بنابراین از این ایده پردازی‌ها، فیلمنامه نویس نه تنها آسیبی نخواهد دید بلکه مدام پخته تر خواهد شد. اما چنانچه قصد نوشتن فیلمنامه را داشتید حتما بودجه و امکانات تیم تهیه فیلم را در نظر بگیرید.

4- آیا عرف جامعه شما و یا جامعه هدف، ایده فیلم شما را می‌پذیرد؟ آیا این خطر وجود ندارد که فیلمنامه هیچگاه ساخته نشود؟

فراموش نکنید در ایده پردازی موازین کشور محل ساخت را در نظر بگیرید.

با هر دین و مذهبی که دارید و یا هر روش فکری و اعتقادی، چه هم اندیش و چه دگر اندیش، همیشه محدودیت‌های قانونی در هر کشوری وجود دارد. به عنوان مثال:

اگر قصدتان تمرکز بر هنر رقص باشد، شما نمی‌توانید ایده ای را در مورد یک بالرین زن در ایران اجرایی کنید.

شما نمی‌توانید در برخی کشورهای عربی یک فیلم کمدی در مورد سیاستمداران رده بالای آن کشور تهیه کنید.

شما نمی‌توانید در بعضی دول اروپایی فیلمی‌ در مورد نفی هولوکاست بسازید.

بنابراین باید از ابتدا شرایط موجود را خوب درک کنید. با اینحال توصیه می‌شود هر ایده ای که به ذهنتان می‌آید را بنویسید. آنها روزی کاربرد خواهند داشت.

توجه کنید که بحث ما ایده است نه خود فیلمنامه. بنابراین از این ایده پردازی‌ها، فیلمنامه نویس نه تنها آسیبی نخواهد دید بلکه مدام پخته تر خواهد شد. اما چنانچه قصد نوشتن فیلمنامه را داشتید حتما عرف جامعه هدف را در نظر بگیرید.

5- آیا چنانچه زندگینامه شخصی را می‌نویسید، او در قید حیات می‌باشد؟ آیا رضایت او قبلا جلب شده است؟ آیا رضایت وارثین او جلب شده است؟

برای ایده‌هایی که افراد واقعی را سوژه قرار می‌دهند، به ندرت بحث حقوقی پیش می‌آید. با اینحال حواستان باشد که فرد مورد نظر یا وارثین حقوقی او، به هر نحوی که شده باید در خصوص آن اثر ابراز رضایت کنند. در غیر اینصورت بسته به قوانین محلی دچار مشکل خواهید شد.

ممکن است بتوانید با تغییر اسامی ‌در مورد افراد نه چندان معروف خود را خلاص کنید اما حتی اگر قانون به شما اجازه داد، صورت اخلاقی اینست که بتوانید رضایت آنها را جلب کنید.

بنابراین باید از ابتدا شرایط حقوقی را بسنجید. با اینحال توصیه می‌شود هر ایده ای که به ذهنتان می‌آید را بنویسید. آنها روزی کاربرد خواهند داشت.

توجه کنید که بحث ما ایده است نه خود فیلمنامه. بنابراین از این ایده پردازی‌ها، فیلمنامه نویس نه تنها آسیبی نخواهد دید بلکه مدام پخته تر خواهد شد. اما چنانچه قصد نوشتن فیلمنامه را داشتید حتما احوالات اشخاص حقیقی و حقوق و رضایت ایشان را در نظر بگیرید.

6- برای چه رده سنی می‌نویسید؟ کودک و نوجوان بزرگسال؟

در ایران متاسفانه رده بندی خاصی وجود ندارد یا اگر هست رعایت نمی‌شود. اما در کشورهای پیشرفته رده بندی سنی به دقت رعایت می‌شود.

 ادامه مطلب …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × چهار =

Next

مقالات مرتبط