توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

آموزش کدنویسی در نرم افزار متلب (MATLAB) – قسمت هشتم – معرفی انواع داده ها در متلب (MATLAB) – داده های ساختاری (Structs)

  • آموزش برنامه نویسی متلب (MATLAB) - قسمت هشتم
  • نظرات

آموزش کدنویسی در نرم افزار متلب (MATLAB) – قسمت هشتم – انواع داده ها در متلب – داده های ساختاری (Structs)

انواع داده ها در متلب (3

در قسمت هفتم آموزش متلب با داده های سلولی (Cell Arrays) آشنا شدیم و گفتیم که اگر داده ها غیر هم جنس و ناهمگون باشند می توان از این نوع داده های کارآمد استفاده کرد. همانطور که بیان گردید داده های سلولی بر اساس اندیس قابل دسترس بودند اما گاهی اوقات ما داده های خود را نامگذاری می کنیم و می خواهیم با نام به این داده ها دسترسی داشته باشیم در اینصورت از داده های ساختاری (Struct) می توان بهره برد. از داده های ساختاری نیز همانند آرایه های سلولی می توان برای الحاق داده های غیر هم جنس و با ابعاد متفاوت استفاده نمود.

برای مثال می خواهیم اطلاعات دانش آموزان یک کلاس را برحسب شماره دانش آموزی و نمرات کسب شده در طول ترم برای درس ادبیات دسته بندی کنیم. با استفاده از داده های ساختاری، آنچه نیاز داریم از اطلاعات دانش آموزان (student)، نام آن ها (Name)، شماره دانش آموزی (Number) و نمرات کسب شده (Grades) توسط آن دانش آموز می باشد. فرض کنیم می خواهیم اطلاعات دانش آموز اول را وارد کنیم. برای این کار یک ساختار (structure) به اسم student ایجاد کرده که فیلدی به نام Name دارد که با استفاده از عملگر دات (نقطه) می توانیم این کار را به صورت زیر انجام دهیم: (فراموش نکنیم که رشته ها (strings) باید داخل گیومه \’   \’ قرار گیرند.)

struct-data-1

در مرحله بعد اطلاعات ثانویه دانش آموز اول یعنی شماره دانشجویی را به عنوان فیلد دوم ساختار student می دهیم. داریم:

struct-data-2

چنانچه مشاهده می شود تا این مرحله داده ساختاری student، دارای 2 فیلد نام (Name) و شماره دانش آموزی (Number) می باشد. در مرحله آخر نمرات دانش آموز را در برداری تعریف می کنیم. داریم:

struct-data-3

بنابراین دانش آموز اول، دارای 3 فیلد به نام Mohammad، شماره دانش آموزی 9300075 و نمرات [20 18.5 19.5] می باشد. با مشاهده پنجره محیط کاری (Workspace) مشاهده می کنیم که داده ی ساختاری 1*1 به نام student ایجاد شده است که با کلیک بر روی آن 3 فیلد مورد نظر را مشاهده می کنیم. با تایپ دستور class نیز می توانیم به کلاس متغیر student پی ببریم.

struct-data-4

struct-data-5

برای تعریف دانش آموز دوم به صورت زیر عمل می کنیم:

struct-data-6

بنابراین تا اینجا متغیر student یک داده ساختاری 1*2 می باشد. که المان اول این ساختار مربوط به دانش آموز اول با 3 فیلد و المان دوم این ساختار مربوط به دانش آموز دوم با 3 فیلد می باشد.

برخلاف آرایه های سلولی، دانستن اینکه داده های ساختاری در چه اندیسی ذخیره می شود نیازی نیست بلکه برای فراخوانی داده های ساختاری از نام ساختار و فیلد مورد نظر استفاده می کنیم. برای مثال برای دانش آموز دوم داریم:

struct-data-7

در قسمت نهم آموزش، به معرفی یکی دیگر از انواع داده ها به نام اشاره گر به تابع (handle-function) می پردازیم.

 

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + یازده =

Next

مقالات مرتبط