توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

آموزش برنامه نویسی (کدنویسی) در نرم افزار متلب (MATLAB) – قسمت هفتم

  • آموزش برنامه نویسی در متلب (MATLAB) - قسمت هفتم
  • نظرات

آموزش کدنویسی در نرم افزار متلب (MATLAB) – قسمت هفتم- انواع داده ها در متلب – آرایه های سلولی

انواع داده ها در متلب (2)

در قسمت ششم آموزش متلب با انواع داده های عددی (Numeric Data)، داده های منطقی (Logical Data) و داده های  کاراکتری (Char Data) آشنا شدیم و گفتیم که اگر داده ها ناهمگون باشند نمی توان آن ها را به شکل ماتریسی الحاق نمود. برای ترکیب یا الحاق انواع داده ها می توانیم از آرایه های سلولی یا داده های ساختاری استفاده کنیم که در این جلسه به آن ها می پردازیم. هر نوع داده که بین دو آکولاد یعنی {} آورده شود به صورت سلولی ذخیره می شود. برای مثال فرض کنیم می خواهیم سه داده کاراکتری  everun.ir و MATLAB و Simulink را به صورت افقی الحاق کنیم و آن را در متغیری به نام B ذخیره کنیم. داریم:

array-cell-data

همانطور که مشاهده می کنیم با ذخیره سازی سلولی توانستیم سه رشته (Strings) با ابعاد متفاوت را به راحتی با هم الحاق کنیم. با مشاهده متغیر B در workspace و یا استفاده از دستور class مشاهده می کنیم که نوع داده متغیر B سلولی (Cell) می باشد.

cell-array-workspace

cell-class

توجه شود که المان های داخل سلول از هر نوعی می تواند باشد مانند داده عددی، ماتریس، رشته و یا حتی سلول که این یکی از مزایای استفاده از داده های سلولی می باشد که می توان انواع داده های ناهمگون و غیر هم جنس با ابعاد متفاوت را در کنار هم ذخیره سازی کرد. برای مثال داریم:

cell-array-example

همانطور که مشاهده می کنیم آرایه سلولی به نام C تعریف کرده ایم که سطر اول آن یک اسکالر، سطر دوم آن یک ماتریس 1*2، سطر سوم آن یک ماتریس 2*2، سطر چهارم آن یک رشته (string) و سطر آخر آن یک سلول 1*2 می باشد. همه قواعدی که برای ماتریس ها در قسمت های قبلی آموزش متلب تعریف کردیم (عملیات ماتریسی – کلیک کنید) برای آرایه های سلولی قابل استفاده می باشند. تنها نکته مهم نحوه اندیس گذاری می باشد که در آرایه های سلولی به دو شکل امکان پذیر است.

1.اندیس گذاری با پرانتز () – مانند آنچه در ماتریس ها انجام می دهیم

2.اندیس گذاری با آکولاد {}

برای مثال متغیر B را یک آرایه سلولی 5*1 تعریف کردیم که دارای 5 سلول می باشد. با استفاده از اندیس گذاری نوع اول می توانیم به تک تک این سلول ها دسترسی داشته باشیم. داریم:

cell-array-example-elements

اما گاهی اوقات نیاز داریم به محتوای داخل این سلول ها دسترسی داشته باشیم بنابراین از اندیس گذاری نوع دوم استفاده می کنیم. برای مثال داریم:

cell-array-index-based

فراموش نکنیم که داده های سلولی از نوع Index-based (مبتنی بر اندیس) می باشند به این معنی که برای دسترسی به این داده ها بر اساس “اندیس” عمل می کنیم. اما گاهی اوقات نیاز داریم بر اساس “نام” یا “Name-based” (مبتنی بر نام) به داده ها دسترسی پیدا کنیم که در قسمت هشتم آموزش، با داده های ساختاری (Struct) آشنا می شویم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − ده =

Next

مقالات مرتبط