توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

آموزش برنامه نویسی متلب (MATLAB) – قسمت دوم

  • آموزش برنامه نویسی در نرم افزار متلب - قسمت دوم
  • نظرات

آموزش کدنویسی در نرم افزار متلب (MATLAB) – قسمت دوم – ماتریس ها در نرم افزار متلب

مبحث جلسه اول – ماتریس ها و عملیات بر روی آن ها (2)

در قسمت اول آموزش متلب با طریقه مجموع سطرها، ستون ها، قطر اصلی و فرعی آشنا شدیم. مجددا ماتریس جادویی  4*4 را در نظر بگیرید. فرض کنید می خواهیم به یک المان مشخص در ماتریس B دسترسی پیدا کنیم. برای مثال المان سطر دوم و ستون چهارم، داریم:

access-a-element-of-matrix

برای دسترسی به المان سطر یا ستون آخر می توان از کلمه کلیدی رزرو شده end در متلب استفاده کرد که وقتی به عنوان اندیس استفاده می شود به معنای آخرین است. می توان برای حالت قبل نوشت:

end-reserved-keyword

یا برای مثال برای استخراج المان سطر سوم و ستون یکی مانده به آخر و یا المان سطر آخر و ستون آخر ماتریس B داریم:

end-reserved-keyword-2

حال فرض کنیم می خواهیم به تمامی یک سطر یا ستون ماتریس B دسترسی پیدا کنیم. برای این منظور از عملگر دونقطه (کولون) استفاده می کنیم. فرض کنیم همه ستون دوم ماتریس B را می خواهیم

colon-operator

همانطور که مشاهده می شود در قسمت اندیس اول که نشانگر سطر است از عملگر دو نقطه و در قسمت اندیس دوم عدد 2 یعنی همه ستون دوم را جدا کن!، حال فرض کنیم می خواهیم همه سطر سوم و همه ستون آخر را از ماتریس B بدست آوریم؛ داریم

colon-operator-example

در بعضی مواقع لازم است که یک زیر ماتریس (Sub-Matrix) از ماتریس اصلی جدا کنیم. مثلا می خواهیم همه سطر دوم و سوم ماتریس B یا مثلا همه ستون اول و چهارم ماتریس B را جدا کنیم. بصورت زیر عمل می کنیم

create-submatrix

برای تبدیل یک ماتریس به یک ستون نیز می توان از عملگر دو نقطه نیز به صورت زیر استفاده کرد یعنی همه المان های ماتریس B را به من بده!

colon-operator-convert-matrix-to-column

دقت کنید که ماتریس B چون 4*4 می باشد بنابراین 16 المان دارد پس یکی از روشهای دیگر برای دسترسی به المان های ماتریس آن است که شماره عضویت المان های ماتریس را مشخص کنیم (از 1 تا 16) مثلا فرض کنیم می خواهیم به المان سطر دوم و ستون چهارم دسترسی پیدا کنیم یعنی عدد 8. این المان، المان چهاردهم ماتریس B می باشد، داریم:

ترانهاده یک ماتریس یعنی تعویض سطرها و ستون ها با هم، که به دو صورت زیر می توانیم اعمال کنیم:

transpose-of-matrix

حال فرض کنیم بخواهیم یک المان از ماتریس B را تغییر دهیم. برای مثال المان سطر چهارم و ستون سوم عدد 15 هست و می خواهیم آن را به 6- تغییر دهیم بصورت زیر عمل می کنیم:

assignment-operator

توجه کنید که به عملگر =، عملگر انتصاب می گوییم به این صورت که در زبان برنامه نویسی ابتدا سمت راست عملگر انتصاب پردازش می شود و نتیجه آن در عبارت سمت چپ ذخیره می شود. برای مثال بالا عدد -6 در سمت راست عملگر انتصاب پردازش شده و نتیجه در عبارت سمت چپ عملگرکه سطر چهارم و ستون سوم ماتریس است ذخیره می شود. فراموش نشود که سمت چپ عملگر انتصاب نمی تواند عدد ثابت یا عبارتی پیچیده باشد بلکه باید یک محل مشخصی از حافظه باشد. برای مثال می خواهیم به تمامی ستون آخر دو واحد اضافه کنیم داریم:

assignment-operator-2

در قسمت سوم، آموزش برنامه نویسی متلب را پی می گیریم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + نوزده =

Next

مقالات مرتبط