توسعه دهنده نرم افزار اوران ، ورود

نمونه روش یافتن ایده فیلمنامه

  • نمونه روش یافتن ایده فیلمنامه
  • نظرات

فرمول استاندارد یک ایده نهایی:

همانطور که قبلا بیان شد استاندارد و قالب خاص برای ایده به شرح زیر می‌باشد:

(نام داستان) یک (نام ژانر) است در (موقعیت مکانی و زمانی) و در آن (شرح مختصر قهرمان داستان) بعد از اینکه (اتفاقات بسیار مهمی ‌در زندگی قهرمان داستان رخ می‌دهد) مجبور می‌شود (راه حلی که قهرمان داستان به دنبال آن است) و با (نقشه قهرمان داستان) مشکل را حل کند. اما اینکار به دلیل (موانع و مشکلات روبروی قهرمان داستان) به راحتی امکان پذیر نیست.

در مثالهای زیر با حذف نام داستان و ژانر و موقعیت مکان و زمان با اساس فرمول آشنا میشوید:

(دکتری بیگناه) بعد از اینکه (به اشتباه در دادگاه قتل همسرش به اعدام محکوم شد) مجبور می‌شود (برای تبرئه کردن خویش فرار کند) و با (پیدا کردن قاتل واقعی) مشکل را حل کند. اما اینکار به دلیل(پیگیری یک پلیس متعصب غیر منعطف و مصمم که به دنبال دستگیری اوست) به راحتی امکان پذیر نیست.

و یا:

(یک عکاس که دوره نقاهتش را روی ویلچر سر می‌کند)  بعد از اینکه (متوجه وقوع یک جنایت می‌شود و به نوعی شاهد قتل می‌باشد) مجبور می‌شود (برای سردرآوردن از حقیقت ماجرا ) و با ( تجسس در خصوص همسایه مظنونش) مشکل را حل کند. اما اینکار به دلیل( اینکه همسایه می‌فهمد او از همه چیز خبر دارد و در نتیجه اقدام او جهت ساکت کردن این عکاس تنها و بی پشتیبان) به راحتی امکان پذیر نیست.

یک مثال عملی:

1- ابتدا یک جرقه ذهنی جذاب پیدا می‌کنیم. از یکی از روشهای بالا استفاده می‌کنیم. در اینجا ما از اینترنت استفاده می‌کنیم. و به صفحه اخبار سایت یاهو می‌رویم: (استثنائا اینجا همان خبر اول توجه فیلمنامه نویس ما را جلب کرد!) پس روی خبر کلیک کردیم تا جزئیات بیشتری در مورد آن بدست آوریم:

قطع دست یک خدمتکار هندی در عربستان

برای اینکه متوجه موضوع شویم کل متن خبر را برای فیلمنامه نویسمان ترجمه کردیم:

معلولیت خدمتکار هندی، قربانی تجارت قاچاق انسان

وقتی کاتسوری مونیراتینام قصد فرار از پنجره طبقه دوم آپارتمانی در ریاض عربستان را داشت، تا سر حد مرگ ترسیده بود. این خدمتکار 55 ساله هندی از استان تامیل نادو هندوستان می‌خواست از آپارتمان کارفرمایش فرار کند. تنها دو ماه از اقامتش در عربستان می‌گذشت. او نیز یکی از هزاران هندی بود که برای کار به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس رهسپار می‌شدند اما برای او وضعیت زندگی در عربستان آنچنان وخیم شده بود که می‌ترسید هرگز خانواده اش را نبیند.

” اونها می‌خواستن منو بکشن. باید فرار می‌کردم. حتی به من غذای کافی نمی‌دادن. حتی دستمزدم رو هم پرداخت نکردن. تلفن و پاسپورتم رو ضبط کرده بودن. ” اینها بخشی از مصاحبه او با یک شبکه خبری بود. این واقعه در سپتامبر گذشته سرخط خبرهای بین المللی بود، زمانی که فرار این زن بخت برگشته به دلیل قطع دستش توسط کارفرمایش و سپس جراحات اضافی به دلیل قطع بازویش در یک عمل جراحی افکار جهانی را جریحه دار کرد.

وزارت خارجه هند مراتب اعتراض خود را به سفارت عربستان اعلام داشت. با اینحال هنوز جزئیات ماوقع پوشیده است. پلیس عربستان می‌گوید قطع دست او به دلیل آویزان شدنش از پنجره و سقوط وی اتفاق افتاده است. اما کاتسوری همچنان خواهان اجرای عدالت است. تا کنون کلیه تماس‌ها در این مورد با سفارت عربستان و هند بی پاسخ گذاشته شده است.

” حالا تبدیل شدم به یه آدمی ‌که حتی برای شونه کردن موهاش به کمک نیاز داره… فکر می‌کردم سفرم به عربستان برای کار، باعث میشه نون آور خانه بشم ” با گریه ادامه داد: ” یکی از مقامات رسمی ‌بیمارستان چنای با من تماس گرفت و گفت می‌تونم عمل جراحی رایگان داشته باشم. اما من حتی هزینه تاکسی گرفتن و رفتن به اون بیمارستان رو هم ندارم “

این واقعه تاسف بار رخ داده برای کاتسوری توجه جامعه جهانی را بار دیگر به مهاجرت زنان هندی جویای کار جلب کرد. دستمزد آنها در کشورهای عربی تا 3 برابر بیش از هند می‌باشد اما تاوان آن سپرده شدن سرنوشتشان به دست کارفرماهایشان می‌باشد. 6 میلیون هندی در 6 کشور عربی حوزه خلیج فارس کار می‌کنند. بحرین، عمان، کویت، قطر، امارات متحده عربی و عربستان. فقط در سال 2015 ، بیش از هفتصد هزار هندی به این کشورها برای کارهای خدماتی مهاجرت کرده اند.

سالهاست هندی‌ها از استان تامیل نادو و کرالا به صورت سنتی برای کار به کشورهای عربی می‌روند. کاتسوری می‌گوید برای تامین هزینه ازدواج دخترهایش و ساخت یک خانه تصمیم به این کار گرفته است. به او گفته بودند که مشکلی بوجود نمی‌آید و برای پرداخت قرضهای خانواده چاره ای جز این ندارد. چون برای کار ماهانه مشابه در هند 75 دلار و در عربستان 250 دلار دریافت می‌کرد.

اما آمار نشان می‌دهد که  39 درصد از زنان و 21 درصد از مردان مبالغ دستمزد توافقی را دریافت نمی‌کنند. کلارامال پنیپیتچای می‌گوید:” آنها در یک حلقه از نبود غذا، استراحت ناکافی و حتی نبود دستمزد گرفتار می‌شوند. گویا تبدیل به برده می‌شوند. به تازگی یکی از همین زنها اقدام به خودکشی کرد. چون تنها بلیط برگشتش به هند همین کار بود. ” کاتسوری به وضوح تمام دوران سفرش را به خاطر می‌آورد و اینکه چگونه بدون اطلاع او مقصدش از دبی به ریاض تغییر می‌یابد. ” ما رو بردن سریلانکا. 3 روز اونجا بودیم. اونجا امثال من زیاد بودن. بعد از اونجا منتقلمون می‌کردن به کشورهای مختلف “

از سال 1980، هند توافقنامه‌های متعددی در خصوص امنیت و رفاه حال کارگران هندی با کشورهای عربی امضا کرد اما گویا تاثیر چندان مثبتی بر سرنوشت عده کثیری از مهاجران نداشته است. متاسفانه اکثر آنها به صورت قاچاق یا با ویزای توریستی به این کشورها رهسپار می‌شوند اما پس از 90 روز، بدون هیچ قرارداد رسمی ‌یا اجازه کار تایید شده، در کشوری خارجی به ادامه کار می‌پردازند و آنجاست که جهنم آغاز می‌شود.

سوءاستفاده‌های جنسی، اعمال خشونت و رفتارهای غیر انسانی و عدم پرداخت حقوق از شایع ترین مشکلات بوجود آمده برای مهاجران می‌باشد. فقط در سال 2015، 538 مورد سوءاستفاده بدنی و جنسی در کویت و 282 مورد در عربستان سعودی برای کارگران هندی گزارش شده است. آماری برای سایر کشورها وجود ندارد.

با وجود دغدغه‌های اینچنینی برای دول مربوطه، علیرغم تصمیماتی که جهت حل این مشکل اخذ شده و خواهد شد، دیگر برای کاتسوری خیلی دیر شده است. او می‌گوید: ” امیدوارم عدالت اجرا بشه. من دوباره برگشتم سر خونه اولم، همون مشکلات و همون قرض و وام، اما حالا فقط یه دست دارم “

پس ایده اولیه ما می‌تواند چنین چیزی باشد: کلفتی هندی، بدون مجوز اقامت و با دستانی قطع شده قصد گریز از عمارت شاهزاده عرب را دارد. خب حالا وقت آن شده تا ازین ایده اولیه، برای ایده فیلمنامه مان کمک بگیریم. فراموش نکنید این تنها یک تمرین برای ایده پردازی است. در مراحل بعد ایده ما پخته تر خواهد شد. ضمنا این خبر تنها یک منبع الهام برای ما خواهد بود. قرار نیست فعلا در این مرحله ابتدایی به فکر رعایت تمام جزئیات آن باشیم.

 ادامه مطلب …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

Next

مقالات مرتبط